ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα τοπικά lockdown απειλούν τον τουρισμό – Ποιες περιοχές ανησυχούν τους ειδικούς

Τα τοπικά lockdown απειλούν τον τουρισμό – Ποιες περιοχές ανησυχούν τους ειδικούς

Δεν είναι μόνο η Μύκονος, αλλά και άλλες περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς και μπορεί το επόμενο διάστημα εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα χειροτερέψουν να ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία με της Μυκόνου με ένα μίνι lockdown. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Πάρος και Κέρκυρα είναι μερικές περιοχές που σύμφωνα με πληροφορίες του MR βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση από τους ειδικούς, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σε παρόμοια κατάσταση με την Μύκονο.

Η τελευταία όπως είπε χθες το πρωί ο  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρρηγιάννης, τα κρούσματα που είχε «δεν ήταν απλά σε δυναμική, αλλά σε έξαρση».  

Αυξημένα τεστ  

Πριν φτάσουμε όμως σε νέα πιθανά μίνι lockdown η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για ελέγχους, καθώς στο Μαξίμου δεν θέλουν σε καμία περίπτωση στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν να διαταραχθούν οι ισορροπίες. Συνεπώς η πρώτη προτεραιότητα είναι να αυξηθούν οι έλεγχοι και να μην υπάρξει «δεύτερη Μύκονος».

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του MR εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από δύο σε τρία και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται στα μετόπισθεν στην ίδια επιχείρηση.

Εάν ωστόσο υπάρξει έξαρση του ιού σαν της Μυκόνου τότε εξετάζονται τα παρακάτω μέτρα:

α) Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00
β) Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης 
γ) Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
δ) Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο

ε) Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

στ) Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση η τρέχουσα εβδομάδα θα κρίνει πολλά καθώς συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την έναρξη του τέταρτου κύματος και θα φανεί πως συμπεριφέρεται η πανδημία ούτως ώστε να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News