Κοινωνία Σάββατο 17/07/2021, 22:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Σε ισχύ τα νέα μέτρα Covid – Αντιδράσεις από δήμαρχο και επιχειρηματίες

Ο δήμαρχος του νησιού χαρακτήρισε «άδικα» τα μέτρα εν μέσω τουριστικής σεζόν

Μύκονος: Σε ισχύ τα νέα μέτρα Covid – Αντιδράσεις από δήμαρχο και επιχειρηματίες

Σε ισχύ έχουν τεθεί από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19 στο νησί της Μυκόνου, τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα μετά την έξαρση των κρουσμάτων αλλά και λόγω των φαινομένων παραβίασης των περιορισμών. 

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα προβλέπουν:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην επιβολή των νέων μέτρων στο νησί.

Ειδικότερα, το πρακτορείο Reuters, σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η μουσική απαγορεύτηκε στη Μύκονο», αναφέρθηκε και στην αντίθεση του δημάρχου του νησιού Κωνσταντίνου Κούκα, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «άδικα» τα μέτρα εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Επιπλέον, αιφνιδιαστική και άδικη θεωρούν την απόφαση της κυβέρνησης και οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης.

«Θεωρούμε ότι η αξιολόγηση των στατιστικών του ΕΟΔΥ βασίζεται σε λανθασμένους αριθμούς. Το νησί μαζί με τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους είναι γύρω στους 200.000 οπότε η αναγωγή που γίνεται είναι πολύ μικρότερη», ανέφερε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο καταγράφηκαν στη χώρα 2.562 νέα κρούσματα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν επτά ακόμη θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι στους 124. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News