Business & Finance Κυριακή 18/07/2021, 14:02
BUSINESS & FINANCE

Μύκονος: Οι 4 προτάσεις των επιχειρηματιών για το lockdown

Μύκονος: Οι 4 προτάσεις των επιχειρηματιών για το lockdown

Τέσσερις προτάσεις για την αναθεώρηση της απόφασης του lockdown κάνουν στην κυβέρνηση οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, τονίζοντας ότι «κάθε ώρα που περνά η ζημιά μεγαλώνει και πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη».

«Μετά τις χθεσινές εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού στα σοκάκια της Μυκόνου, όταν στη 01:00 έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και υποχρεώθηκαν οι πελάτες να αποχωρήσουν, ζητούμε από την κυβέρνηση να προλάβει την υγειονομική έξαρση και να αναθεωρήσει τα χθεσινά άδικα μέτρα που αφορούν μόνο την Μύκονο», αναφέρουν οι ενώσεις των επιχειρηματιών σε ανακοίνωσή τους.

Οι επιχειρηματίες ζητούν να μην αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι και προτείνουν νέα πρωτόκολλα «ώστε να ανασχεθεί το τσουνάμι των μαζικών ακυρώσεων».

Συγκεκριμένα, προτείνουν:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού.

– Εμβολιασμός των εργαζομένων των επιχειρήσεών τους με το μονοδοσικό εμβόλιο, δηλώνοντας διατεθειμένοι να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.

– Για όσους επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προτείνεται η ανανέωση του GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid-test ή PCR.

– Ζητείται η παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών Rapid-test στους ανεμβολίαστους και οι επιχειρηματίες προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση σε δωμάτια καραντίνας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News