Business & Finance Κυριακή 18/07/2021, 12:24
LOCKDOWN

Όταν σιώπησε το νησί των πάρτι: Το Reuters για τη Μύκονο

«Τα χρήματά μου πήγαν χαμένα. Πήρα μέρες άδεια από τη δουλειά χωρίς λόγο. Αντίο Μύκονο»

Όταν σιώπησε το νησί των πάρτι: Το Reuters για τη Μύκονο

Την Κυριακή δεν υπήρχε μουσική και χορός στο φημισμένο νησί των πάρτι της Ελλάδας, τη Μύκονο, καθώς οι νέοι κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έσπρωξαν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους και άφησαν τους επιχειρηματίες έξαλλους. Έτσι περιγράφει το Reuters την κατάσταση στο νησί, έπειτα από την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί και 24ωρης απαγόρευσης της μουσικής στα μαγαζιά. 

«Ο τουρισμός αποτελεί το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα μία ισχυρή τουριστική σεζόν φέτος, έπειτα από την κατάρρευση των αφίξεων και των εσόδων σε ιστορικά χαμηλά το 2020», γράφει το Reuters. 

Και εξηγεί ότι η Μύκονος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, προσελκύοντας περισσότερους από 1 εκατ. επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, μεταξύ αυτών σταρ του Χόλιγουντ, μοντέλα και διεθνούς φήμης αθλητές. 

«Αποφασίζουν να καταστρέψουν την οικονομία του νησιού στην πιο κρίσιμη στιγμή του χρόνου», είπε στο πρακτορείο ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων, δύο εστιατορίων και τεσσάρων μπαρ, αλλά και επικεφαλής μίας ένωσης επιχειρηματιών της Μυκόνου. «Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν γνώμη γρήγορα», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ότι είχε ήδη 30-40 ακυρώσεις στα ξενοδοχεία του. 

Στις πρώτες ώρες της Κυριακής, τα μπαρ και τα κλαμπ της Μυκόνου ήταν κλειστά και τα σοκάκια του νησιού, που συνήθως είναι γεμάτα με κόσμο, ήταν σκοτεινά και άδεια, γράφει το Reuters. 

«Τα χρήματά μου πήγαν χαμένα, ο χρόνος μου. Πήρα μέρες άδεια από τη δουλειά χωρίς λόγο. Αντίο Μύκονο», είπε η Ντίνα, μία τουρίστρια από τη Σαουδική Αραβία. 

«Οι διακοπές μας καταστράφηκαν», είπε η Καμίλα Πιρς, από τη Βρετανία. 

Άλλοι είπαν στο Reuters ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε κοντινά νησιά. «Είναι τα γενέθλιά μου. Ήρθα να γιορτάσω και δεν υπάρχει μουσική, επομένως δεν υπάρχει γιορτή. Φέρτε πίσω τη μουσική, παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ», είπε ο Χεσούς Μαρίνο, ένας Ισπανός τουρίστας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News