Business & Finance Πέμπτη 29/12/2022, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ύστατη προσπάθεια αντίδρασης πριν το τέλος του έτους

Wall Street: Ύστατη προσπάθεια αντίδρασης πριν το τέλος του έτους

Με κέρδη άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς τα σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου εργασίας καταδεικνύουν αποσυμπίεση της αγοράς εργασίας, καθησυχάζοντας τους επενδυτές για περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις από την Fed και κατά συνέπεια για το ενδεχόμενο ύφεσης.

Ειδικότερα, ο Dow Jones λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης καταγράφει άνοδο 266 μονάδων και κέρδη 0,82%. Ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 1,27%, ενώ ο Nasdaq 1,8%.

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα σήμερα, και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να ολοκληρώσουν την τελευταία εβδομάδα του έτους με απώλειες, με τον Nasdaq να καταγράφει κατά πάσα πιθανότητα τη μεγαλύτερη βουτιά (περίπου 1%).

Αιτήσεις εργασίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν στις 255.000 την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για αύξηση 9.000 αιτήσεων σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει εκφράσει επανειλημμένως ότι η αμερικανική αγορά εργασίας είναι «υπερβολικά ισχυρή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να παρέμβει με νέες αυξήσεις επιτοκίων για τη χαλάρωσή της. Έτσι, το «ξεφούσκωμα» της αγοράς έσπειρε αισιοδοξία στην αγορά για αποφυγή μεγάλων αυξήσεων, καθώς έτσι μειώνονται οι πιθανότητες μεγάλης ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News