Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 20:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ανασύνταξη δυνάμεων των ευρωπαϊκών μετοχών πριν το 2021

Ανασύνταξη δυνάμεων των ευρωπαϊκών μετοχών πριν το 2021

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκοψαν το πενθήμερο ανοδικό τους σερί σήμερα, στην τελευταία συνεδρίαση για το 2020 σε κάποια από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν σήμερα, παρά τα θετικά νέα από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και από το μέτωπο του Brexit. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,34% με τους κυριότερους κλάδους στα «κόκκινα», με εξαίρεση μόνο τον τεχνολογικό, των ταξιδίων και αναψυχής και των λιανικών πωλήσεων. 

Ο γερμανικός DAX ο οποίος σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, απώλεσε 0,31%, στην τελευταία συνεδρίαση για το 2020, καθώς αύριο θα είναι κλειστό, όπως και το χρηματιστήριο του Μιλάνου, το οποίο υποχώρησε κατά 0,12%. 

Ο βρετανικός FTSE 100 διέγραψε 0,71%, την ώρα που οι βρετανικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο της AstraZeneca σε συνδυασμό με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για άμεση χρήση, ωστόσο οι επενδυτές δεν φάνηκαν να συγκινούνται, όπως και από την υπογραφή από την κυβέρνηση Τζόνσον της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τέλος με πτώση 0,22% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και ο γαλλικός CAC 40.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News