Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 11:20
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Η έγκριση του εμβολίου δεν ενθουσίασε τους επενδυτές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Η έγκριση του εμβολίου δεν ενθουσίασε τους επενδυτές

Χλιαρή η αντίδραση των επενδυτών στην είδηση για την έγκριση του εμβολίου Covid-19 που αναπτύσσουν οι AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας, με οριακά κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών και προσπάθειες να κρατηθούν σε θετικό έδαφος κατά την προτελευταία συνεδρίαση του 2020.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 μετά βίας ήταν σε θετικό έδαφος, παραμένοντας όμως κοντά σε υψηλά δεκαμήνου. Με άνοδο άνοιξε ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εχοντας ως στήριγμα τη μετοχή της AstraZeneca, που κατέγραφε κέρδη άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ αρχικά είχε κάνει άλμα 3,3%, εν αναμονή της θετικής εξέλιξης.

Ο όγκος των συναλλαγών ιδιαίτερα περιορισμένος λίγο πριν από την αργία της Πρωτοχρονιάς. Ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης υποχωρούσε οριακά, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 ισορροπούσε μεταξύ κερδών και απωλειών. ΟΡιακή πτώση και στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Εξαίρεση στην καθοδική τάση η μετοχή της Unicaja και της Liberbank, μετά την ανακοίνωση της συμφωνάς για τη δημιουργία της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία, με ενεργητικό 100 δισ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος παραμένει και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News