Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 10:48
ΑΓΟΡΕΣ

Πάρτι στα διεθνή χρηματιστήρια

Πάρτι στα διεθνή χρηματιστήρια

Με κέρδη άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του έτους, ακολουθώντας το ράλι της Wall Street τη Δευτέρα. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνε άνοδο 0,80% αγγίζοντας νέα υψηλά δεκαμήνου και με όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος. Aκόμη πιο ισχυρά κέρδη 1,5% για τον γενικό δείκτη FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τις χριστουγεννιάτικες αργίες, με τους επενδυτές να πανηγυρίζουν με καθυστέρηση τη συμφωνία για το Brexit. O δείκτης οδεύει προς τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Μεταξύ των μετοχών ξεχωρίζει η AstraZeneca, με άνοδο σχεδόν 4%, καθώς το εμβόλιο που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναμένεται να εγκριθεί στη Βρετανία εντός της εβδομάδας.

Το χθεσινό ράλι και το νέο ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε σε νόμο το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολαρίων, τροφοδότησε και το ανοδικό momentum στην Ευρώπη. Η έναρξη των εμβολιασμών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύει παράλληλα τις ελπίδες για έξοδο της οικονομίας από την κρίση λόγω του κορωνοϊού. Σε ιστορικά υψηλά και ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ACWI.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο DAX στη Φραγκφούρτη σημείωνε άνοδο 0,39% και σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Ηπιότερα κέρδη για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ήταν οριακά ενισχυμένος 0,11%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News