Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Άλμα του DAX σε ιστορικά υψηλά

Χρηματιστήρια: Άλμα του DAX σε ιστορικά υψηλά

Kλίμα ευφορίας επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας το έτους, με τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης να ενισχύεται σε ιστορικό υψηλό, στον απόηχο της ανακούφισης των επενδυτών μετά τη συμφωνία για το Brexit, αλλά και την υπογραφή του δεύτερου πακέτου μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 900 δισ. δολαρίων, από τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο γερμανικός DAX έκανε ενδοσυνεδριακό άλμα 1,5%, ξεπερνώντας τα υψηλά στα οποία είχε αναρριχηθεί τον Φεβρουάριο. Ο DAX έχει ανακάμψει 67% από το ναδίρ εξαετίας που είχε αγγίξει τον Μάρτιο και έχοντας ως στήριγμα το ράλι μετοχών όπως η εταιρεία επεξεργαστών Infineon Technologies και η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler.

Aνοδικό momentum και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται 0,53% και τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού να καταγράφει άνοδο 0,60%. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμενε κλειστό, λόγω των χριστουγεννιάτικων αργιών. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος, με απουσία μεγάλου αριθμού επενδυτών λόγω των εορταστικών ημερών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News