Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 19:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ατόνησε ο ενθουσιασμός στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ατόνησε ο ενθουσιασμός στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μετριάσθηκε ο ενθουσιασμός προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκοί δείκτες να κλείσουν με μικτά πρόσημα, σε μια ημέρα κατά την οποία ο γερμανικός DAX σκαρφάλωσε μεν ενδοσυνεδριακά σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ωστόσο στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών για να κλείσει τελικά με απώλειες.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ενώ αρχικά κινήθηκαν με κέρδη, στη συνέχεια φάνηκαν να επηρεάζονται από την αντίστοιχη μεταστροφή του κλίματος στη Wall Street, όπου η συνεδρίαση άρχισε με νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ από τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, στη συνέχεια όμως έμειναν από δυνάμεις και πέρασαν σε αρνητικό έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ήταν από τους κερδισμένους της ημέρας, κλείνοντας με κέρδη 0,76%, τα οποία και τον έφεραν άνω των 400 μονάδων, στις 401,61 μονάδες και διατηρώντας τον σε υψηλό 10 μηνών. Από τους κλάδους που ξεχώρισαν σήμερα ήταν αυτός των ταξιδίων και αναψυχής ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,52%, παίρνοντας ώθηση από την πρώτη πτήση του Boeing 737 Max στις ΗΠΑ μετά την καθήλωσή του σε όλο τον κόσμο, έπειτα από τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα.

Εκείνος που κατέγραψε τα περισσότερα κέρδη 1,86% ήταν ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων, ενώ στον αντίποδα οι κυκλικοί κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τραπεζών και της ενέργειας παρουσίασαν υποτονικές απώλειες.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με αισθητά κέρδη 1,55%, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 9 μηνών, στην πρώτη συνεδρίαση του λονδρέζικου χρηματιστηρίου μετά τις διακοπές για τα Χριστούγεννα.

Ο γερμανικός DAX φάνηκε να ζαλίζεται από τα ύψη κι έτσι ενώ σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανήλθε σε νέο υψηλό ιστορικό ρεκόρ, εντέλει απώλεσε 0,21%, κλείνοντας χαμηλότερα από το χθεσινό του ιστορικό υψηλό κλείσιμο.

Μικρή πτώση 0,13% σημείωσε και ο ιταλικός FTSE MIB, σε αντίθεση με τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος σημείωσε κέρδη 0,42%.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News