Business & Finance Τρίτη 22/11/2022, 15:36
ΑΓΟΡΕΣ

«Ματώνει» το Bitcoin: Σε χαμηλά δύο ετών

«Ματώνει» το Bitcoin: Σε χαμηλά δύο ετών

Σε χαμηλά δύο ετών διολίσθησε σήμερα το Bitcoin, το οποίο συνεχίζει να δέχεται ισχυρά πλήγματα μετά την κατάρρευση του FTX.

Το Bitcoin έφτασε μέχρι και τα 15.480 δολάρια σήμερα, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Νοεμβρίου του 2020, προτού επανέλθει στα επίσης χαμηλά επίπεδα των 16.072 δολαρίων περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Τα θεμέλια της κατάρρευσης

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει τουλάχιστον 1,4 τρισ. δολάρια από την αρχή του έτους. Τα χτυπήματα ξεκίνησαν περίπου τον Μάιο, όταν οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο άρχισαν να ανεβάζουν τα επιτόκια δανεισμού, οδηγώντας τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Το μεγαλύτερο πλήγμα όμως ήταν η αιφνίδια κατάρρευση του FTX, το οποίο προηγουμένως ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Το FTX κήρυξε πτώχευση αφότου ο Changpeng Zhao, CEO της Binance, ανακοίνωσε ότι το χρηματιστήριό του θα πουλήσει τα κρυπτονομίσματα FTT (του FTX) που διακρατούσε, οδηγώντας τους επενδυτές σε μαζικό sell off.

Επιπλέον, η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν χάκερ έκλεψαν περίπου 477 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα από το FTX, εκ των οποίων τα περισσότερα σε ether, και άρχισαν να τα «ξεπλένουν» σε bitcoin. Έτσι, βουτιά κάνει και το Ethereum με απώλειες της τάξης του 1,36% στα 1.116 δολάρια.

H συνολική αποτίμηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων φτάνει πλέον τα 795,49 δολάρια και σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap καταγράφει απώλειες 1,11% σε ημερήσια βάση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Coinbase: Από τα 85 δισ. κάτω από τα 10 δισ.δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

4 μαθήματα για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων από την κατάρρευση του FTX

Οι δύο επιλογές του FTX: πώληση ή αναδιάρθρωση της «αυτοκρατορίας» του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News