Business & Finance Δευτέρα 21/11/2022, 14:44
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε ήπια πτώση με χαμηλό τζίρο

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε ήπια πτώση με χαμηλό τζίρο

Δίχως διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρωί εκτυλίσσεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει σε ήπια πτώση και τον τζίρο να τον διακρίνει κάτι περισσότερο από τη μετριότητα.

Σε μια ημέρα στην οποία κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2023 -με τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη εφέτος να διαμορφώνονται στο 5,6% και τον πληθωρισμό στο 9,7%, ενώ για την ερχόμενη χρονιά προβλέπεται ανάπτυξη 1,8% και πληθωρισμός 5%- από τη συναλλακτική δραστηριότητα απουσιάζουν οι έντονοι ρυθμοί.

Τόσο φέτος όσο και του χρόνου οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι ταχύτεροι από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, ενώ από την άλλη ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα κινηθεί χαμηλότερα του μέσου όρου των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ.

Χαμηλές πτήσεις

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης δείχνει ότι δεν μπορεί να βγάλει την αντίδραση που θα τον φέρει σε θετικό έδαφος κι έτσι υποχωρεί κατά 0,39% στις 886,44 μονάδες. Για την οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση σίγουρα δεν μπορεί να βασισθεί στον τζίρο καθώς από το πρωί έχει φθάσει στα 10 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 3,7 εκατ. μετοχές.

Απώλειες της τάξεως του 0,41% καταγράφει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, παρέδωσε τα ισχνά κέρδη που εμφάνιζε ο Mid Cap ευρισκόμενος στο -0,18%. Χαμηλότερα περί του 0,50% κινείται ο τραπεζικός δείκτης.

Στις επιμέρους μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, υπό πίεση παραμένει αυτή της Motor Oil με πτώση της τάξεως του 2,35%, ενώ στο -1,27% βρίσκεται η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ, στο -1,10% των ΟΠΑΠ, Alpha Bank και ΟΛΠ και στο -1,09% της ΔΕΗ.

Jumbo, Eurobank, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο μεταξύ 0,73% και 0,14%.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2023: Οι στόχοι, οι αβεβαιότητες και οι αστερίσκοι

ΤτΕ: Στα επίπεδα του 2019 οι τουριστικές εισπράξεις τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News