Business & Finance Παρασκευή 18/11/2022, 15:49
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται το θετικό κλίμα

Χρηματιστήριο: Διατηρείται το θετικό κλίμα

Σε άνοδο διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών και σε καμιά στιγμή της συνεδρίασης δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί η σημερινή τάση. Ερχόμενο από ένα πτωτικό διήμερο το οποίο του στοίχισε 20 μονάδες βάσης σε σχέση με τις 903 μονάδες του κλεισίματος της περασμένης Τρίτης, το ελληνικό χρηματιστήριο οδεύει για να ολοκληρώσει την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφοντας απώλειες για το σύνολό της, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από έξι διαδοχικές εβδομάδες.  

Στοίχημα οι 890 μονάδες

Έχοντας κλείσει στις 900 μονάδες για πρώτη φορά μετά τις 6 Ιουνίου τη Δευτέρα και ανεβαίνοντας στις 903 μονάδες την Τρίτη, για την ελληνική αγορά πλέον το στοίχημα είναι αν στο κλείσιμο της εβδομάδας θα έχει κατοχυρώσει τις 890 μονάδες. 
Με την άνοδο της τάξεως του 0,89% που καταγράφει ο Γενικός Δείκτης δείχνει προσώρας ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε αυτό. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 31 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 10 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται πέριξ του +1%, με τον Mid Cap να βρίσκεται χαμηλότερα στο +0,23%. Κατά 0,60% ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές των Ελβαλχαλκόρ και Βιοχάλκο επιδίδονται σε υψηλές πτήσεις, με την πρώτη να έχει εκτιναχθεί κατά 6,09% και τη δεύτερη να πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 2,15%, με τα χθεσινά αποτελέσματα της «συγγενούς» Cenergy που έδειξαν ότι στο εννεάμηνο ο τζίρος ανήλθε στο 1 δισ. ευρώ, να προσφέρουν τη σημερινή ώθηση στις μετοχές. 

Ξεχωρίζει επίσης η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με επίσης άλμα 3,53%, ενώ άνοδο της τάξεως του 2,90% σημειώνει η μετοχή της Jumbo. 

Οι μετοχές που πηγαίνουν κόντρα στη σημερινή ανοδική ροή της συνεδρίασης, είναι ελάχιστες με τις όποιες πιέσεις να ασκούνται σε Εθνική και ΟΛΠ καθώς υποχωρούν κατά 1,28% και 1,10% αντίστοιχα, ενώ πτώση -0,80% καταγράφει η μετοχή της Quest.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε Hellenic Cables και Prysmian έργο 345 εκατ. ευρώ για καλώδια του ΑΔΜΗΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News