Business & Finance Δευτέρα 21/11/2022, 11:47
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδα με ήπια πτώση

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδα με ήπια πτώση

Υποτονικά έχει εισέλθει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς τόσο από πλευράς μεταβολής όσο και τζίρου οι ρυθμοί είναι πέραν από ήπιοι.

Μετά την πρώτη εβδομάδα με απώλειες της τάξεως του 0,88% που έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι εβδομάδων με κέρδη, το ελληνικό χρηματιστήριο καλείται να αποδείξει ότι είναι σε θέση να διατηρηθεί στις 900 μονάδες ή πλησίον αυτών.

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% και έχει υποχωρήσει στις 887,43 μονάδες. Η αρνητική μεταβολή συνοδεύεται από έναν σχεδόν ανύπαρκτο τζίρο ο οποίος έχει διαμορφωθεί μόλις στα 3,4 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στο 1 εκατ. μετοχές.

Περιορισμένης εμβέλειας και οι κινήσεις των Δεικτών της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ωστόσο ακολουθούν αντίθετες κατευθύνσεις, με τον μεν πρώτο να υποχωρεί κατά 0,36% και τον δε δεύτερο να σημειώνει άνοδο κατά 0,66%. Απώλειες 0,38% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, δύο μόλις μετοχές κι αυτές αρνητικές παρουσιάζουν αισθητές μεταβολές κι αυτές αρνητικές, οι Motor Oil (-2,30%) και Ελλάκτωρ (-1,31%).

Jumbo, Lamda, Aegean, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο μεταξύ 0,86% και 0,13%.

Με τον Νοέμβριο να έχει μπει πλέον στο τελευταίο δεκαήμερο, οι επενδυτές σήμερα δηλώνουν απόντες από τη Λεωφόρο Αθηνών και η αγορά ελλείψει συναλλακτικής δραστηριότητας αδυνατεί να κινηθεί ανοδικά, κάτι που έκανε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Όπως και να έχει, το ελληνικό χρηματιστήριο τουλάχιστον επί του παρόντος παραμένει σε απόσταση «βολής» από τις 900 μονάδες, ένα επίπεδο που τείνει να αποδειχθεί σε «εφιάλτη».

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμός: Ανάπτυξη 1,8% και πληθωρισμός 5% το 2023

ΤτΕ: Στα επίπεδα του 2019 οι τουριστικές εισπράξεις τον Σεπτέμβριο

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News