Business & Finance Παρασκευή 18/11/2022, 11:59
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επανήλθε σε άνοδο, χάνει το θετικό πρόσημο η εβδομάδα

Χρηματιστήριο: Επανήλθε σε άνοδο, χάνει το θετικό πρόσημο η εβδομάδα

Σε άνοδο έχει επιστρέψει το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το διήμερο στο οποίο κατέγραψε απώλειες και κατά πως φαίνεται θα του στοιχίσει και το θετικό πρόσημο για την εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα. Στην περίπτωση αυτή θα μπει ένα τέλος σε ένα σερί έξι κερδοφόρων εβδομάδων, οι οποίες εξαιρουμένης της τέταρτης κατά σειρά κατέγραψαν κέρδη άνω του 2% έκαστη. Έχοντας εισέλθει στο δεύτερο ήμισυ του Νοεμβρίου, το ελληνικό χρηματιστήριο εμφανίζεται κερδισμένο για τον μήνα, έχοντας μπροστά του αρκετές συνεδριάσεις για να ολοκληρώσει τον προτελευταίο μήνα για την τρέχουσα χρονιά. 

Η πρωινή εικόνα

Με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκονται σε θετικό έδαφος πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ο Γενικός Δείκτης δεν θα μπορούσε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με την άνοδο της τάξεως του 0,7% βρίσκεται οριακά υπό των 890 μονάδων (889,49 μονάδες), με τον τζίρο να έχει αγγίξει τα 9,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών τα 3,5 εκατ. ευρώ.  

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη 0,74%, αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης 0,17%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,11%.  

Ράλι καταγράφουν οι μετοχές των Ελβαλχαλκόρ και Βιοχάλκο (+4,06% και 3,23% αντίστοιχα), ενώ ξεχωρίζει και η μετοχή της Jumbo (+2,41%). Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι ΕΛΠΕ (-0,60%), Aegean (-0,60%), Quest (-0,11%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε Hellenic Cables και Prysmian έργο 345 εκατ. ευρώ για καλώδια του ΑΔΜΗΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News