Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αναζήτηση κατεύθυνσης στην έναρξη της εβδομάδας

Wall Street: Αναζήτηση κατεύθυνσης στην έναρξη της εβδομάδας

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την αύξηση των επιτοκίων να έρχεται γι άλλη μια φορά στο προσκήνιο. 

Ο Dow Jones οριακά κινείται άνω του μηδενός, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,32%, με το Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 0,80%. 

Χθες Κυριακή ο εκ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed, Κρίστοφερ Ουόλερ, επισήμανε ότι οι χρηματαγορές θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο χρονικό σημείο που θα μπει τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων και όχι στον ρυθμό κάθε αύξησης. Κυρίως όμως η δήλωση που προβλημάτισε ήταν ότι το τέλος αυτό έχει ακόμη δρόμο για να έρθει. 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την επενδυτική ευφορία που κυριάρχησε στις αγορές αφότου δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο τα οποία έδειξαν ότι επιβραδύνθηκε και μάλιστα ελαφρώς περισσότερο του αναμενομένου. Η επιβράδυνση αυτή ενίσχυσε την πεποίθηση ότι η Fed θα αρχίσει άμεσα να προχωράει σε μικρότερου εύρους αυξήσεις των επιτοκίων. 

Άλλωστε, πλέον οι χρηματαγορές αναμένουν ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και αναμένουν ότι το επόμενο έτος θα διαμορφωθούν στο εύρος 4,75%-5%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News