Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Περιορισμένα κέρδη στην ημέρα των ενδιάμεσων εκλογών 

Wall Street: Περιορισμένα κέρδη στην ημέρα των ενδιάμεσων εκλογών 

Νωχελικά κινούνται οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, σε μια εξόχως σημαντική ημέρα, καθώς διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Μετά τις χθεσινές αθρόες αγορές στις οποίες επιδόθηκαν οι επενδυτές, σήμερα είναι εγκρατείς τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,60%, ο S&P 500 κινείται πέριξ του 0,30%, με τον Nasdaq να διαπραγματεύεται με κέρδη 0,35%. 

Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς μπορεί ακόμη και να υπάρξει ανατροπή στους συσχετισμούς στο Καπιτώλιο. 

Με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών να κρίνεται οριακά υπέρ του Τζο Μπάιντεν, οι σημερινές εκλογές προμηνύονται να είναι εξίσου αμφίρροπες. Βάσει του αμερικανικού συντάγματος, στις ενδιάμεσες εκλογές μπορεί το αντιπολιτευόμενο κόμμα να κερδίσει την πλειοψηφία στα δύο σώματα, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στην περίπτωση αυτή το κυβερνών κόμμα επί της ουσίας οδηγείται σε ένα αδιέξοδο, καθώς δεν θα μπορεί να περάσει κανένα ψήφισμα στο οποίο η αντιπολίτευση θα είναι αντίθετη. 

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι Δημοκρατικοί θα απωλέσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα την εξασφαλίσουν στη Γερουσία. 

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Γιαν Χάτζιους, σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί επικρατήσουν και στα δύο σώματα, η αντίδραση των αγορών θα είναι καθοδική καθώς θα θεωρηθεί αρνητική εξέλιξη η επικράτηση αυτή η οποία θα φέρει αύξηση στη φορολογία των επιχειρήσεων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News