Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτική έναρξη εβδομάδας 

Wall Street: Επιφυλακτική έναρξη εβδομάδας 

Επιφυλακτικά έχει εισέλθει στην τρέχουσα εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς της χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν μικρού εύρους μεταβολές.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ σημαντική καθώς αύριο διεξάγονται στις ΗΠΑ οι ενδιάμεσες εκλογές, μια διαδικασία που μπορεί να ανατρέψει εν μέρει την πολιτική κατάσταση, καθώς μπορεί το κυβερνών κόμμα των Δημοκρατικών να χάσει την πλειοψηφία στη Γερουσία ή στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε περίπτωση που συντελεσθεί μια τέτοια ανατροπή, τότε οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορούν να περάσουν κανένα νομοσχέδιο στο οποίο οι Ρεπουμπλικανοί θα αντιτίθενται, καθώς θα μειοψηφούν σε κάποιο ή και στα δύο νομοθετικά σώματα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,21%, όσο περίπου κινείται υψηλότερα ο S&P 500, με τον Nasdaq να παρουσιάζει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,10%. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Apple, μετά την ανακοίνωση της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο ότι θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των νέων iPhones 14, καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό στην Κίνα επηρεάζουν τις αποστολές από το εργοστάσιο της Foxconn.

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις συναρμολόγησής της που βρίσκονται στην πόλη Zhengzhou της κεντρικής Κίνας «λειτουργούν επί του παρόντος με σημαντικά μειωμένη δυναμικότητα», λόγω των περιορισμών της Covid-19.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τις αναφορές της περασμένης εβδομάδας ότι το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News