Business & Finance Πέμπτη 3/11/2022, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο «κόκκινο» για 4η συνεδρίαση – Πτώση 1,7% για το Nasdaq

Wall Street: Στο «κόκκινο» για 4η συνεδρίαση – Πτώση 1,7% για το Nasdaq

Με πτώση έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, σημειώνοντας απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση μία ημέρα αφότου η Φέντεραλ Ριζέρβ προχώρησε σε μία ακόμη επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης, σηματοδοτώντας ότι το σημείο καμπής ή μία μείωση των επιτοκίων είναι ακόμη πολύ μακριά. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,46% ή 146,51 μονάδες, κλείνοντας στις 32.001,25, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,06% κλείνοντας στις 3.719,89 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 10.342,94 μονάδες με πτώση 1,73%.

Πιέσεις άσκησε και η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων, στην αμερικανική διετία άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007, ενώ στη 10ετία έφθασε στο 4,14%. 

«Η ζάλη που προκάλεσε η συνεδρίαση της Fed συνεχίζεται ασκώντας πτωτικές πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές. Βεβαίως, αυτή την φορά οι μετοχές δεν θα έχουν τόσο μεγάλη πτώση όσο στους προηγούμενους γύρους sell off, όμως θα χάσουν έδαφος έως ότου οι αγορές κατανοήσουν το βαθμό επιθετικότητας της Fed», αναφέρει ο αναλυτής της Oanda, Ed Moya. 

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα συνεχίσει να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις έως ότου υπάρξουν ξεκάθαρα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί και ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις. 

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί τώρα στα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή. Εάν τα στοιχεία είναι ισχυρά και η ανεργία κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, παρότι είναι ενδείξεις θετικές για την οικονομία, θα μπορούσαν να σημάνουν περαιτέρω μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις από τη Fed. 

«Ρωγμές έχουν ήδη αρχίσει να διαταράσσουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας, όμως η Fed θα χρειαστεί και άλλες ενδείξεις προκειμένου να οδηγηθεί στο σημείο καμπής. Η ανεργία θα πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός. Γιατί τότε οι καταναλωτές θα σταματήσουν να αγοράζουν και να καταναλώνουν τόσο πολλά αγαθά και υπηρεσίες», αναφέρει ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. 

Mέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αναμένεται να παρουσιάσουν απώλειες, με το Dow Jones και τον S&P 500 να υποχωρούν 2,62% και 4,64% αντίστοιχα. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει 6,84% οδεύοντας προς την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Ιανουάριο του 2022. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News