Business & Finance Δευτέρα 24/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά κέρδη – Άνοδος 1,3% για το Dow

Wall Street: Με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά κέρδη – Άνοδος 1,3% για το Dow

Mε άνοδο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι traders έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές, προσπαθώντας να μαντέψουν τις περαιτέρω κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 417,06 μονάδες βάσης ή 1,3% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 31.499,62 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,2% και έκλεισε στις 3.797,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9% για να κλείσει στις 10.952,61 μονάδες. 

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον τα κέρδη των τεχνολογικών κολοσσών, όπως Apple, Alphabet και Microsoft που ανακοινώνουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου εντός της εβδομάδας.  

«Όλα έχουν να κάνουν με τα εταιρικά κέρδη, οι επενδυτές αφήνουν για λίγο στην άκρη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις επιτοκιακές αυξήσεις και εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα και στην καθοδήγηση που δίδουν οι επιχειρήσεις για τα επόμενα τρίμηνα. Μετά από δύο εβδομάδες θα έχουμε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για την κατεύθυνση της αγοράς», αναφέρει ο Terry Sandven, στρατηγικός αναλυτής στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της U.S. Bank. 

Αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων θα αυξηθούν 3% στο τρίτο τρίμηνο, πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό αύξησης σε διάρκεια δύο ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Σύμφωνα με αναλυτές, τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης καταδεικνύουν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ με την αυστηρή νομισματική πολιτική της αρχίζει να αποθερμαίνει την αμερικανική οικονομία. Τα στοιχεία της S&P Global έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε αυτό το μήνα, δημιουργώντας κάποιες προσδοκίες ότι πιθανόν η Fed να κόψει ταχύτητα στις επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις.

«Πρόκειται για ένδειξη ότι η οικονομία επιβραδύνεται και ότι η πολιτική της Fed αποδίδει καρπούς», αναφέρει ο Peter Tuz, πρόεδρος της Chase Investment Counsel. 

Να σημειωθεί ότι από τους 11 κλάδους του S&P 500, αυτός της υγείας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο.

Αντίθετα, βουτιά σημείωσαν οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, όπως Pinduoduo, JD.com και Baidu, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος συσπείρωσε όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του, προκαλώντας ανησυχίες ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στον ιδιωτικό τομέα.

   
    

moneyreview.gr 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News