Business & Finance Παρασκευή 21/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι στην εβδομάδα – Η καλύτερη επίδοση από τον Ιούνιο

Wall Street: Ράλι στην εβδομάδα – Η καλύτερη επίδοση από τον Ιούνιο

Με άνοδο έκλεισαν τη συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, ολοκληρώνοντας ωστόσο σε θετικό κλίμα μία εβδομάδα μεγάλης μεταβλητότητας παρά τα κάποια απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 748,97 μονάδες ή 2,47% κλείνοντας στις 31.082,56 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 3.752,75 μονάδες με άνοδο 2,37%. Ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 2,31% στις 10.859,72 μονάδες. 

Η σημερινή συνεδρίαση διεύρυνε τα κέρδη σε εβδομαδιαία βάση. Ο S&P 500 και ο Dow Jones ενισχύθηκαν 4,7% και 4,9% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq 5,2%. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο και για τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες. 

Η άνοδος σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, εν μέσω μεικτών εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ομολογιακές αποδόσεις υποχώρησαν εν συνεχεία από τα υψηλά της συνεδρίασης, μετά από δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι κάποιοι διαμορφωτές πολιτικής της Φέντεραλ Ριζέρβ εκφράζουν ανησυχίες για τις επιτοκιακές αυξήσεις και εξετάζουν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης, παρότι στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου αναμένεται μία ακόμη κίνηση των 75 μονάδων βάσης. 

Η απόδοση του 10ετούς, ενώ αρχικά εκτοξεύθηκε στο 4,33%, πήρε μία ανάσα στο 4,20%. 

«Στο τέλος της εβδομάδας, έχουμε την εντύπωση ότι η αγορά στάθηκε να πάρει μία μικρή ανάσα καθώς έχει υπερπουληθεί τεχνικά. Και όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, όταν συμβαίνει αυτό, έχουμε ένα μικρό ανοδικό γύρισμα. Όμως όπως και στις προηγούμενες προσπάθειες ανάκαμψης, η άνοδος δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Μία ανάκαμψη σήμερα δεν σημαίνει ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Και εάν συνεχιστεί, δεν θα είναι για περισσότερο από μία ή δύο ημέρες», αναφέρει ο Randy Frederick, γενικός διευθυντής στο τμήμα συναλλαγών και παραγώγων της Schwab Center for Financial Research.

μετοχές των τραπεζών ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση, με τη Goldman Sachs να ενισχύεται 4,6% και τη JPMorgan Chase 5,3%. 

Από την τεχνολογία, η μετοχή της εταιρείας social media Snap παρουσίασε βουτιά 28%, αφού ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ.δολάρια, χαμηλότερα των προσδοκιών. 

 

 
 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News