Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 09:02
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Μειώνει θέσεις στις μετοχές ο γνωστός αναλυτής Marko Kolanovic

JP Morgan: Μειώνει θέσεις στις μετοχές ο γνωστός αναλυτής Marko Kolanovic

Μειώνει τις θέσεις της στις μετοχές η JP Morgan, καθώς ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής της, Marko Kolanovic, δηλώνει πιο επιφυλακτικός για την οικονομία και τις αγορές.

Ο Kolanovic έχει υπάρξει ένας από τους πιο αισιόδοξους αναλυτές της Wall Street φέτος, όμως πλέον μειώνει τις overweight θέσεις του προτεινόμενου χαρτοφυλακίου της JP Morgan στις μετοχές αλλά και τις underweight θέσεις σε ομόλογα. Ο αναλυτής επικαλείται το αυξανόμενο ρίσκο από τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών αλλά και στο γεωπολιτικό μέτωπο.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις σε αυτά τα μέτωπα, συγκεκριμένα η όλο και πιο αυστηρή ρητορική από τις κεντρικές τράπεζες και η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, αναμένεται να καθυστερήσουν την ανάκαμψη των οικονομιών και των αγορών», σημειώνει ο Kolanovic, σύμφωνα με το Bloomberg.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Kolanovic είχε προειδοποιήσει ότι τα ρίσκα αυτά ίσως να μεταφέρουν την επίτευξη της τιμής-στόχου των 4.800 μονάδων που έχει δώσει για τον S&P 500 από τα τέλη του 2022, κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Ο στόχος αυτός προβλέπει περιθώρια ανόδου περίπου 30% από το κλείσιμο του S&P 500 στις 3.678 μονάδες τη Δευτέρα.

JP Morgan: Μειώνει θέσεις στις μετοχές ο γνωστός αναλυτής Marko Kolanovic-1

Ο Kolanovic έχει ψηφιστεί Νο1 στρατηγικός αναλυτής για τις μετοχές στην περσινή δημοσκόπηση Institutional Investor  survey, όμως οι αισιόδοξες προβλέψεις του για το 2022 δεν έχουν επιβεβαιωθεί έως σήμερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Ο S&P 500 δεν είναι ελκυστικός – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

BofA: Οι αγορές θα πέσουν και άλλο – Θα πιάσουν «πάτο» το 2023

Κόντρα σε Goldman-BlackRock η JP Morgan: Δημιουργούνται συνθήκες «πάτου» στις αγορές 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News