Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πιέσεις από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων

Wall Street: Πιέσεις από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων

Mε πτώση έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, μετά την ραγδαία άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,85% κλείνοντας στις 10.680,51 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,67% στις 3.695,16 μονάδες, ενώ ο Dow Jones παρουσίασε μικρότερες απώλειες της τάξης του 0,33% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 30.423,81 μονάδες. Οι απώλειες τερμάτισαν τη διήμερη ανοδική πορεία, παρότι και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες εξακολουθούν να καταγράφουν άνοδο σε εβδομαδιαία βάση. 

Η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου είχε ένα δυνατό ξεκίνημα, όμως οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν νέο άλμα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο φόβος της ύφεσης παραμένει σταθερός. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έφθασε έως το 4,13%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουλίου του 2008. 

Ο αντίκτυπος των υψηλότερων επιτοκίων έχει ήδη γίνει αισθητός στην αγορά στέγης, όπου οι κατασκευές νεόδμητων κατοικιών μειώθηκαν πολύ περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν το Σεπτέμβριο.

Οι υψηλότερες αποδόσεις έχουν επίσης ασκήσει έντονες πιέσεις στην τεχνολογία με το μεγαλύτερο χαμένο μεταξύ των εισηγμένων στο Nasdaq να είναι οι κινεζικές μετοχές από τον χώρο τεχνολογίας, που υποχώρησαν περισσότερο από 8%. Η Baidu είδε τη μετοχή της να βουλιάζει 10%. 

Ωστόσο, παρά τις πιέσεις του τεχνολογικού κλάδου, η μετοχή της Netflix ενισχύθηκε 13% από τη στιγμή που ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, χάρη στην αύξηση των συνδρομητών στο τρίτο τρίμηνο.

Επίσης, η United Airlines ενισχύθηκε περισσότερο από 7% από τη στιγμή που τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News