Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εντυπωσιακό ράλι στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Εντυπωσιακό ράλι στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στη Wall Street καθώς κάποιες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου απομάκρυναν μέρος των ανησυχιών των επενδυτών. Στήριγμα και από τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς μετοχές που είχαν υπερπουληθεί επιδόθηκαν σε ράλι. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 550,99 μονάδες ή 1,86% στις 30.185,82 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 2,65%, κλείνοντας στις 3.677,95 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 3,43%, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιούλιο, τερματίζοντας στις 10.675,80 μονάδες.  

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα την ώρα που οι μετοχές εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά σε χαμηλά έτους, με τον S&P 500 να υποχωρεί στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Οι έντονες διακυμάνσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση αναστάτωσης στη Wall Street, παρότι κάποιοι πιστεύουν ότι η αγορά βρίσκεται στα πρόθυρα ανάκαμψης. 

«Ο μέσος όρος διακύμανσης των τελευταίων 200 εβδομάδων αποτελεί ένα σημαντικό σημείο στήριξης έως ότου οι εταιρείες δώσουν μία σαφή εικόνα για τις περαιτέρω προοπτικές τους ή φθάσει και επίσημα η ύφεση, κάτι που και στις δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετούς μήνες και να οδηγήσει ίσως σε τεχνικό ράλι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», αναφέρει ο Μάικ Γουίλσον της Morgan Stanley. 

Την ίδια στιγμή, τόσο η Barclays όσο και η UBS βλέπουν περαιτέρω πόνο για τις μετοχές, με την έντονη μεταβλητότητα και τις απότομες ρευστοποιήσεις να συνεχίζονται και το 2023.  

Στη σημερινή πάντως συνεδρίαση, τα ισχυρά κέρδη του Nasdaq στηρίχθηκαν από κάποια μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, με τη μετοχή της Zoom Video να ενισχύεται 6% και τις κινεζικές μετοχές Διαδικτύου να παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις. 

Την ίδια στιγμή, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους επενδυτές να παρακολουθούν εάν η εταιρική Αμερική θα προχωρήσει σε σημαντική επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της εν μέσω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού και της οικονομικής επιβράδυνσης. 

Η Bank of America ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, ωθώντας τη μετοχή της σε άνοδο 6%. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Bank of New York Mellon με τη μετοχή της να καταγράφει κέρδη άνω του 5%. 

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και οι εξελίξεις στη βρετανική αγορά, όπου ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε ότι καταργούνται όλες σχεδόν οι φορολογικές μειώσεις της Λιζ Τρας, δίδοντας ανάσα στην αγορά κρατικών ομολόγων και στη λίρα. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News