Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε απότομη πτώση – Με απώλειες στην εβδομάδα S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Σε απότομη πτώση – Με απώλειες στην εβδομάδα S&P 500 και Nasdaq

Σε βαθύ «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street, ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας η μεταβλητότητα έφθασε στα ύψη με αποκορύφωμα την Πέμπτη όταν σημειώθηκαν ακραίες διακυμάνσεις στη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 403,89 μονάδες ή 1,34%, με κλείσιμο στις 29.634,83 μονάδες, «σώζωντας» ωστόσο το θετικό πρόσημο στην εβδομάδα, ενισχυόμενος 1,15% χάρη στα εντυπωσιακά κέρδη της Πέμπτης.
 
Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 2,37% στις 3.583,07 μονάδες στο έβδομο διαδοχικό καθοδικό κλείσιμο στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ημερών. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 3,08%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 10.321,39 μονάδες, υπό το βάρος των μετοχών της Tesla και Lucid Motors, που υποχώρησαν περισσότερο από 7%. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 1,55% και 3,11% αντίστοιχα σε εβδομαδιαία βάση. 
 
Οι μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλό της ημέρας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το καταναλωτικό κλίμα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν που έδειξαν ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, στοιχεία που παρακολουθεί στενά η Fed. 

Την ίδια στιγμή, οι ομολογιακές αποδόσεις ξεπέρασαν ξανά το 4%, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών. 

Αυτό που σηματοδότησε την εβδομάδα ήταν η έντονη διακύμανση της Πέμπτης, που σηματοδότησε την πέμπτη μεγαλύτερη ανοδική κίνηση που καταγράφεται από το χαμηλό συνεδρίασης στην ιστορία του S&P 500 και την τέταρτη μεγαλύτερη αντίστοιχη για το Nasdaq, σύμφωνα με το SentimenTrader. 

To βλέμμα τώρα των επενδυτών είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με αναλυτές να κάνουν λογο για αύξηση μόλις 3,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο για τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις, πολύ χαμηλότερα από το 11,1% που αναμενόταν στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News