Business & Finance Τετάρτη 12/10/2022, 17:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έδειξε χαρακτήρα στις διεθνείς πιέσεις – Άνοδος 1,06% 

Χρηματιστήριο: Έδειξε χαρακτήρα στις διεθνείς πιέσεις – Άνοδος 1,06% 

Κόντρα στο ρεύμα επέλεξε να πάει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη, την ώρα που στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες και στη Wall Street οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. 

Ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης οι επενδυτές κινούνταν επιφυλακτικά, μετά το μεσημέρι η ελληνική αγορά άνοιξε ταχύτητα κι επανέκτησε έτσι τις 810 μονάδες, επίπεδο το οποίο έχασε χθες μετά τις απώλειες που σημείωσε. 

Η σημερινή συνεδρίαση 

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 1,06% που σημείωσε ανέβηκε στις 817,55 μονάδες και πλησίασε αρκετά στη ζώνη των 820 μονάδων, σε ένα επίπεδο το οποίο καταγράφηκε το υψηλό της σημερινής συνεδρίασης, με το χαμηλό να σημειώνεται στις 809,11 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 17,6 εκατ. μετοχές, στην καλύτερη ημέρα στη Λεωφόρο Αθηνών από τις 4 Οκτωβρίου, τόσο από πλευράς ανοδικής μεταβολής, όσο και από πλευράς αξίας συναλλαγών. 

Από τις επιμέρους δείκτες, αυτός της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,21%, αισθητά χαμηλότερα έκλεισε ο Mid Cap στο +0,23%, ενώ κερδισμένος κατά 1,61% βγήκε από τη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης των τραπεζών. 

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχώρισε η μετοχή της Motor Oil με άλμα της τάξεως του 4,06%, παίρνοντας ώθηση από τις εξαγγελίες της εταιρείες για στροφή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι μετοχές των τριών εκ των τεσσάρων συστημικών μετοχών με αισθητά κέρδη (Alpha Bank 2,57%, Πειραιώς 2,35%, Εθνική 2,10%), άνω του 2% επίσης Jumbo και Aegean (2,41% και 2,03% αντίστοιχα).

Στο σημερινό ανοδικό κλίμα δεν συμμετείχαν οι μετοχές των ΟΛΠ, Σαράντης, Βιοχάλκο, Lamda και Coca Cola με ισχνές απώλειες μεταξύ 0,64% και 0,27%.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

MORE: Δυναμική εκκίνηση με επενδύσεις 1,6 δισ. και 1,1 GW ΑΠΕ

Autohellas – Samelet: Εξαγορά της θυγατρικής της Stellantis στην Ελλάδα και αποκλειστική διανομή σε 5 εταιρείες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News