Business & Finance Τετάρτη 12/10/2022, 13:53
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανέβασε ταχύτητα – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη 

Χρηματιστήριο: Ανέβασε ταχύτητα – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη 

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών ανεβάζοντας ταχύτητα σε σχέση με νωρίτερα, ενώ στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κινούνται με μικτά πρόσημα. 

Η μεσημεριανή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα σε σχέση με το πρωί και τα κέρδη της τάξεως του 1,22% έχουν διαγράψει τις χθεσινές απώλειες και τον έχουν φέρει στις 818,83 μονάδες, υψηλότερα από το επίπεδο στο οποίο έκλεισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 22,4 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ξεπεράσει στα 7,2 εκατ. ευρώ. 

Οριακά το +1% έχει υπερβεί ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ με σαφώς μικρότερη άνοδο της τάξεως του 0,25% διαπραγματεύεται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Από τη μεριά του ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,76%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενάντια στο γενικευμένο ανοδικό κλίμα επιλέγουν να πορευθούν αυτές των Σαράντης (-0,48%), Τέρνα Ενεργειακή (-0,34%), ΟΛΠ και Eurobank (-0,27% έκαστη).

Ξεχωρίζουν οι μετοχές των Aegean με άνοδο 2,82% και ακολουθούν Motor Oil (+2,22%), Ελλάκτωρ (+2,01%) και ΟΠΑΠ (+1,89%).

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Πιο φειδωλοί εμφανίζονται οι επενδυτές στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μην επικρατεί κάποια ξεκάθαρη τάση, πέραν του γεγονότος ότι οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσιάζουν οριακές ανοδικές ή καθοδικές μεταβολές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX υποχωρεί κατά 0,05%, σε αντίθεση με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης που ενισχύεται κατά σχεδόν το ίδιο ποσοστό, ενώ άνοδο της τάξεως του 0,12% καταγράφει το χρηματιστήριο του Παρισιού. Χαμηλότερα κατά 0,13% το χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο -0,47% το Μιλάνο. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Autohellas – Samelet: Εξαγορά της θυγατρικής της Stellantis στην Ελλάδα και αποκλειστική διανομή σε 5 εταιρείες

ΔΕΛΤΑ: Εξαγόρασε το 70% των μετοχών της Κουρέλλας Α.Ε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News