Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 20:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναδίπλωση τελευταίας στιγμής – Κάλυψε τις αρχικές απώλειες

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναδίπλωση τελευταίας στιγμής – Κάλυψε τις αρχικές απώλειες

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατάφεραν να απορροφήσουν όλες τις απώλειες της συνεδρίασης παρά την έντονη μεταβλητότητα, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μία εβδομάδα μεγάλων επιτοκιακών αυξήσεων από την Fed αλλά και άλλες κεντρικές τράπεζες που συνεδριάζουν. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, ενώ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε απώλειες περίπου 1%, ενισχύθηκε 0,2% μία ώρα πριν το κλείσιμο, για να τερματίσει χωρίς κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, με οριακή πτώση 0,09%. 
   
Οι ευρωπαϊκές μετοχές βρήκαν στήριγμα στην προσωρινή άνοδο της Wall Street, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της Interactive Brokers, Steve Sosnick. O ίδιος συμπληρώνει ότι η πολύ μικρή πιθανότητα, μόλις 15% για μία επιτοκιακή αύξηση των 100 μονάδων βάσης, στήριξε επίσης το επενδυτικό κλίμα. 

Παρότι τα συγκρατημένα κέρδη των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών καθοδηγήθηκαν από την άνοδο 0,5% του DAX στην Φρανκφούρτη, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,3%. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ έκλεισε με μικρά κέρδη 0,13% και ο ισπανικός IBEX 35 με οριακή άνοδο 0,1%. 

Στην Βρετανία ο FTSE 100 παρέμεινε κλειστός σήμερα λόγω της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πιέσεις άσκησε και η είδηση της κατάρρευσης του σχεδίου συγχώνευσης μεταξύ δύο εταιρειών στον χώρο της τηλεόρασης, TF1 και M6, από το οποίο θα δημιουργείτο ένας κολοσσός ικανός να ανταγωνιστεί τις αμερικανικές υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix. 
 
Ξεχώρισε η μετοχή της Porsche, η οποία ενισχύθηκε κατά 3,3% με την μητρική της Volkswagen να δηλώνει ότι στοχεύει σε αποτίμηση 75 δισ. ευρώ για την μάρκα πολυτελείας που θα εισαγάγει στο χρηματιστήριο.

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News