Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 20:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ενέργεια και τεχνολογία οδήγησαν σε πτώση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ενέργεια και τεχνολογία οδήγησαν σε πτώση

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχασαν τα αρχικά κέρδη τους κλείνοντας με πτώση τη συνεδρίαση, με τον κλάδο ενέργειας και τεχνολογίας να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική και γεωπολιτικές εντάσεις. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,7%, συνεχίζοντας τις απώλειές του για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Η πτώση των τιμών αργού κατά 4% παρέσυρε στο «κόκκινο» και τις μετοχές ενέργειας, που κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 2%. 

Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 1,8%, ασκώντας τις μεγαλύτερες πιέσεις στο δείκτη STOXX 600. Ο κλάδος παρουσιάζει υποαπόδοση εν μέσω ανησυχιών ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα πλήξουν τη μελλοντική κερδοφορία τους. 

«Η αγορά παραμένει εξαιρετικά νευρική με συνεχή εναλλαγή ταύρων και αρκούδων μέσα σε ένα ωστόσο αρνητικό σκηνικό», αναφέρει ο Andrea Cicione της TS Lombard. 

Aντίθετα, οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν 1,7%, με στήριγμα τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων. Η Morgan Stanley αναβάθμισε την επενδυτική της αξιολόγηση για τις τράπεζες σε overweight, επικαλούμενη τις φθηνές αποτιμήσεις και τα ισχυρά κέρδη. 

Από τα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX έχασε 0,55%, με τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί 1,04%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε ήπια κέρδη 0,07%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB “έχασε” 0,21%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,37%.

 

moneyreview.gr
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News