Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 11:14
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Επεκτείνουν τα κέρδη τα χρηματιστήρια με στήριξη από τις τράπεζες

Ευρώπη: Επεκτείνουν τα κέρδη τα χρηματιστήρια με στήριξη από τις τράπεζες

Ανοδικά κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 75 μονάδες βάσης. 

Όπως και χθες έτσι και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές έχουν αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές, από τη στιγμή που η αύξηση των επιτοκίων αυξάνει τα κέρδη τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 προσεγγίζει το +1%, έχοντας όλους τους κύριους κλάδους του σε θετικό έδαφος, με εξαίρεση μόνο αυτόν των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,21%. 

Στο +1% βρίσκεται ο DAX στη Φρανκφούρτη και στο +1,15% ο FTSE 100 στο Λονδίνο με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από το γεγονός ότι χθες η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταβάλλει προσπάθειες να αγγίξει το +1%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται υψηλότερα μεταξύ των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη, ευρισκόμενος στο +1,46%.

Όπως προαναφέρθηκε, οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο ο κλάδος που ξεχωρίζει σήμερα είναι αυτός των πρώτων υλών, πραγματοποιώντας άλμα της τάξεως του 3,81%, με τον τραπεζικό κλάδο να ακολουθεί από μεγάλη απόσταση στο +1,92%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News