Business & Finance Πέμπτη 18/08/2022, 13:22
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου – Παραμένουν οι φόβοι για ύφεση

Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου – Παραμένουν οι φόβοι για ύφεση

Ανοδικά κινείται ξανά η τιμή του πετρελαίου, καθώς στην αγορά επικράτησαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μείωσης της ρωσικής παραγωγής στο τέλος του έτους, αλλά και λόγω της σταθερά υψηλής ζήτησης για καύσιμα στις ΗΠΑ.

Το Brent ενισχύθηκε κατά 1,56% στα 95,11 δολάρια περίπου και το αμερικανικό αργό κινείται επίσης ανοδικά κοντά στα 89,25 δολάρια, ενώ μέχρι και εχθές οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι μία παγκόσμια ύφεση θα συρρίκνωνε την πετρελαϊκή ζήτηση.

Οι φόβοι αυτοί αντισταθμίστηκαν εν μέρει μετά τη δημοσίευση της έκθεσης από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, που έδειχνε ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού συρρικνώθηκαν κατά 7,06 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ και η ζήτηση για βενζίνη αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

Παρόλα αυτά, το αμερικανικό αργό βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου, υποχωρώντας από τα υψηλά που έφτασε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και καταδεικνύοντας ότι υπάρχει αποσυμπίεση στην αγορά πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Haitham Al Ghais εκτίμησε ότι η επιπλέον παραγωγική δυνατότητα φθίνει και δήλωσε βέβαιος πως η ζήτηση θα αυξηθεί φέτος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πιο φθηνό (επιτέλους) το πετρέλαιο: Οι τρεις λόγοι και το τοπίο τους επόμενους μήνες

Βήματα προς τα πίσω: Μεταβολή προς πετρέλαιο και λιγνίτη κάνουν οι κυβερνήσεις

Ήρθε η ώρα της αλήθειας για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News