Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 15:15
ΑΓΟΡΕΣ

Αποκλιμάκωση στην αγορά πετρελαίου: Υποχωρούν ξανά οι τιμές

Αποκλιμάκωση στην αγορά πετρελαίου: Υποχωρούν ξανά οι τιμές

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από το Ιράν αποκλιμάκωσε περαιτέρω την πίεση στην αγορά. To Brent βρίσκεται στα 95,56 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό στα 90,21 δολάρια περίπου.

Χθες, το πετρέλαιο είχε υποχωρήσει σε χαμηλό έξι μηνών λόγω των απογοητευτικών στοιχειών που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την αμερικανική οικονομία, μεταξύ άλλων και της ταχέως επιβραδυνόμενης μεταποίησης. Επίσης, χθες, δημοσιεύθηκε και μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο συρρίκνωση του κινεζικού ΑΕΠ.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης αύξηση της παραγωγής και ενόψει της μείωσης της ζήτησης. Ενδεικτικά, η Λιβύη παράγει ήδη μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ το Ιράν πλησιάζει σε απόφαση για αναβίωση μίας πυρηνικής συμφωνίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγή.

Η άρση των κυρώσεων στο Ιράν ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με αναλυτή της ING Bank. «Η επιπλέον παραγωγή αναμένεται να μειώσει την προσδοκώμενη πίεση στην αγορά το δεύτερο μισό του έτους», δήλωσε στο Bloomberg ο Warren Patterson επικεφαλής εμπορευμάτων στην ING.

Σημειώνεται πως η Ε.Ε. δήλωσε ότι εξετάζει την απάντηση του Ιράν για ένα προτεινόμενο προσχέδιο αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 και συμβουλεύεται τις ΗΠΑ για έναν τρόπο επιτάχυνσης των συνομιλιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Saudi Aramco: Κέρδη ρεκόρ για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο – Αύξηση κερδών κατά 90%

Η βιομηχανία μεταπηδά από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο: Αύξηση της ζήτησης βλέπει η ΙΕΑ

Πιο φθηνό (επιτέλους) το πετρέλαιο: Οι τρεις λόγοι και το τοπίο τους επόμενους μήνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News