Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 17:22
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Σε πτωτική τροχιά οι τιμές αυτή την εβδομάδα

Πετρέλαιο: Σε πτωτική τροχιά οι τιμές αυτή την εβδομάδα

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία διολίσθηση από τις αρχές Απριλίου κινείται το πετρέλαιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η ταραχώδης κατάσταση της διεθνούς οικονομίας ασκεί πιέσεις στη ζήτηση. Ενδεικτικά, σήμερα οι τιμές κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι περίπου μηνών.

Το Brent αγγίζει τα 94,42 δολάρια, έχοντας ανακτήσει ένα μέρος των απωλειών του τελευταίου εικοσιτετραώρου. Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό αγγίζει τα 88,87 δολάρια επίσης σημειώνοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,37%.

Αφότου ακολουθούσε ανοδική πορεία επί πέντε περίπου συναπτούς μήνες, φαίνεται πλέον ότι το πετρέλαιο υποχωρεί, με τις απώλειες να είναι πιο εμφανείς ιδίως τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το selloff έχει ήδη «διαγράψει» τα κέρδη που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αναμένεται να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται στην παγκόσμια οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μία οριακή μόνο αύξηση, η οποία κατά το Reuters ισούται με 86 δευτερόλεπτα στην παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚ+: Οριακή αύξηση της παραγωγής – Προσβολή μετά την επίσκεψη Μπάιντεν;

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 90 δολάρια το αργό για α’ φορά από τα μέσα Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News