Business & Finance Πέμπτη 2/06/2022, 16:06
REUTERS

«Ξεκλειδώνει» ο ΟΠΕΚ: Προς μεγάλη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

«Ξεκλειδώνει» ο ΟΠΕΚ: Προς μεγάλη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα για τους επόμενους δύο μήνες προτείνει ο ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters. Σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, θα πρόκειται για αύξηση της τάξης του 50% περίπου.

Η απόφαση της σημερινής συνεδρίασης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, έρχεται να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην πετρελαϊκή αγορά και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση των τιμών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, ομάδα αρμόδιων υπουργών πρότεινε την αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες ο ΟΠΕΚ+ ακολουθεί το σχέδιο για αύξηση κατά 432.000 βαρέλια ημερησίως.

Στην περίπτωση που συμφωνηθεί, θα πρόκειται για μία σημαντικότατη μεταβολή στην στρατηγική της ομάδας του ΟΠΕΚ+, η οποία αγνοούσε τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής, ακόμη και μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η άρνηση του ΟΠΕΚ+ να παρεκκλίνει από το αρχικό σχέδιο και να διοχετεύσει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν ιστορικά υψηλά τον περασμένο μήνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: «Αυτοκαταστροφικό» το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο

Αποκλιμάκωση στην πετρελαϊκή αγορά: Σύσφιγξη των σχέσεων ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News