Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 15:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα χρηματιστήρια

Ευρώπη: Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα χρηματιστήρια

Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Τρίτη, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Ωστόσο σήμερα έχει αναδυθεί μια συζήτηση σχετικά με το αν αυτή η αύξηση θα είναι κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,25%, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται υψηλότερα κατά 0,35% όσο περίπου και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο Παρίσι ο CAC 40 προσθέτει 0,30%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά σχεδόν 0,90%.

Η αύξηση των επιτοκίων ευνοεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κι έτσι ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει κέρδη που αγγίζουν το +1,30%, ενώ ο δείκτης με τις τράπεζες της Ευρωζώνης κερδίζει σχεδόν 1,90%, οι δύο δείκτες με την καλύτερη σημερινή εικόνα. 

Σημερινά δημοσιεύματα στηριζόμενα σε πηγές αναφέρουν ότι την περίπτωση να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης θα εξετάσουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ενδεχόμενο το δ.σ. της ΕΚΤ να προχωρήσουν με μεγαλύτερου εύρους επιτοκιακή αύξηση το λαμβάνουν υπόψη τους και οι χρηματαγορές οι οποίες πλέον τιμολογούνται κατά 50% σε μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, όταν τη Δευτέρα το ποσοστό αυτό διαμορφωνόταν στο 20%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News