Business & Finance Πέμπτη 14/07/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πιέσεις από τις τράπεζες – «Μάζεψε» από τα χαμηλά της συνεδρίασης

Wall Street: Πιέσεις από τις τράπεζες – «Μάζεψε» από τα χαμηλά της συνεδρίασης

Με πτώση έκλεισαν και σήμερα οι μετοχές στη Wall Street, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο των τελευταίων ημερών, «μαζεύοντας» τις απώλειές τους προς το τέλος της συνεδρίασης. Αφορμή για τη νέα πτώση τα απογοητευτικά αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν την πιθανότητα μίας ακόμη πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 142,62 μονάδες ή 0,46%, αφού όμως κατέγραφε απώλειες άνω των 600 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,3%, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να γυρίσει σε άνοδο και να κλείσει με οριακά κέρδη 0,03%, αφού κατάφερε να αντιστρέψει τις αρχικές του απώλειες.

Οι μετοχές έκλεισαν μεν με πτώση αλλά όχι στα χαμηλά της συνεδρίασης. Προς στιγμή μάλιστα, οι δείκτες Dow και S&P 500 υποχωρούσαν περισσότερο από 2% έκαστος. Η Wall Street βρίσκεται στα πρόθυρα να τερματίσει την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος.  

«Εάν οι τράπεζες είναι βαρόμετρο για ολόκληρη την αμερικανική οικονομία, όπως επίσης και για το τι θα ακολουθήσει όσον αφορά στα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα, τότε το τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα άσχημο», ανέφερε ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA. 

H μετοχή της JPMorgan Chase βούλιαξε 4,3%, από τη στιγμή που η τράπεζα αύξησε τα κεφάλαια που βάζει στην άκρη για κάλυψη επισφαλών δανείων, ενώ σταμάτησε τις επαναγορές μετοχών, στέλνοντας το σήμα ότι είναι πιο συγκρατημένη ως προς τις οικονομικές προοπτικές. Καθώς δε τα κέρδη μειώθηκαν, ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον προειδοποίησε ότι η οικονομία μπορεί να πληγεί από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τις γεωπολιτικές εντάσεις και την κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα. 

Συνεχίζοντας αυτή την τάση, η μετοχή της Morgan Stanley υποχώρησε 1,4% εξαιτίας της απότομης πτώσης των εσόδων της από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, ενώ η μετοχή της Goldman Sachs, που αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τη Δευτέρα, υποχώρησε 3,6%. Αύριο είναι η σειρά των Wells Fargo και Citigroup, των οποίων οι μετοχές υποχώρησαν 1% και 3,2% αντίστοιχα. 

Οι JPMorgan, Goldman Sachs και Travelers καθοδήγησαν τις απώλειες του Dow, ενώ ενέργεια, πρώτες ύλες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται μεταξύ των κλάδων με τις μεγαλύτερες απώλειες στο δείκτη S&P 500. 

Η εικόνα στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας είναι μεικτή, με την τεχνολογία πληροφορικής οριακά υψηλότερα. Η μετοχή των Apple και Nvidia ενισχύθηκαν 1%, ενώ οι Meta Platforms, Salesforce, Tesla και Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 1% εκάστη. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News