Business & Finance Πέμπτη 14/07/2022, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαριές απώλειες στη σκιά των τραπεζικών αποτελεσμάτων

Wall Street: Βαριές απώλειες στη σκιά των τραπεζικών αποτελεσμάτων

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, στη σκιά των αποτελεσμάτων των Big Banks που απογοήτευσαν.

Ο Dow Jones κινείται πέριξ του -1,90% και οι S&P 500 και Nasdaq του -2%.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους οι JP Morgan και Morgan Stanley για το β΄ τρίμηνο του 2022, τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Συγκεκριμένα η JP Morgan ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 2,76 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 2,94 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 30,7 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των 31,8 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Από τη μεριά της η Morgan Stanley για το προηγούμενο τρίμηνο είχε κέρδη 1,44 δολάριο ανά μετοχή με έσοδα 13,1 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στο 1,57 δολάριο και έσοδα της τάξεως του 13,39 δισ. δολάρια.

Μετά τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο που επιταχύνθηκε στο 9,1% και σκαρφάλωσε σε υψηλό σχεδόν 41 ετών, οι χρηματαγορές τιμολογούνται για αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσεως από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, όταν μέχρι χθες θεωρούταν σχεδόν σίγουρο ότι η Fed θα προχωρούσε σε επιτοκιακή αύξηση 75 μονάδων βάσεως.

Στο μεταξύ χθες τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της φοβούνται ότι μια ύφεση είναι πολύ πιθανό να έρθει.

Στο μεταξύ η αναστροφή της καμπύλης των ομολόγων έχει διευρυνθεί στο περισσότερο από το 2000. Όταν συμβαίνει αυτό δηλαδή οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων να διαπραγματεύονται υψηλότερα των μακροπρόθεσμων, λογίζεται ως προπομπός οικονομικής ύφεσης.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News