Business & Finance Τρίτη 12/07/2022, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζει να υποχωρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα

Wall Street: Συνεχίζει να υποχωρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση επεκτείνοντας τις απώλειές τους για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κι ενώ τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη καταγράφουν απώλειες. 

Ο Dow Jones καταβάλει προσπάθειες να διατηρηθεί άνω του μηδενός, ο S&P 500 υποχωρεί περί του 0,20%, με τον Nasdaq να προσεγγίζει το -0,70%.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πλέον σημαντική για δύο λόγους: από τη μία είναι η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και από την άλλη αρχίζει η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο των αμερικανικών εισηγμένων. 

Την ανεπίσημη έναρξη σηματοδοτούν οι ανακοινώσεις των Big 6 της Wall Street, των έξι δηλαδή μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, των JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Well Fargo και Bank of America. 

Αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα και σχεδόν σύσσωμοι οι ειδικοί αναμένουν ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω σε ετήσια βάση, στο 8,8% από 8,6% τον Μάιο. 

Σε περίπτωση που ο πληθωρισμός ανεβάσει περαιτέρω ταχύτητα, οι χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε δεύτερη αύξηση των επιτοκίων για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατά 75 μονάδες βάσης. 

Η αύξηση αυτού του εύρους στην προηγούμενη συνεδρίαση, συνιστά την πιο επιθετική αύξηση για τη Fed από το 1994. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News