Business & Finance Τετάρτη 29/06/2022, 14:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πήρε μπροστά και πέρασε σε θετικό έδαφος 

Χρηματιστήριο: Πήρε μπροστά και πέρασε σε θετικό έδαφος 

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η εικόνα Χρηματιστήριο Αθηνών και τα μηνύματα από αυτήν σκιαγραφούσαν μια κάθε άλλο παρά θετική εξέλιξη. Το ελληνικό χρηματιστήριο υποχωρούσε και μάλιστα η υποχώρηση αυτή το είχε φέρει υπό των 820 μονάδων.

Ωστόσο στη συνέχεια και κόντρα στο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές κατάφερε αρχικά να περιορίσει τις απώλειές του και κατόπιν να περάσει σε θετικό έδαφος. 

Μπορεί η ανοδική μεταβολή να είναι όπως και τη Δευτέρα σχεδόν μηδαμινή, ωστόσο εν μέσω του γενικευμένου sell-off σε παγκόσμιο επίπεδο, ερμηνεύεται ως ένα θετικό γεγονός. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,04%, η οποία τον έχει φέρει μία μονάδα υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στις 824,29 μονάδες. 

Ο τζίρος που έχει βαλτώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει σήμερα να ξεφεύγει από τη μετριότητα, καθώς διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ξεπεράσει τα 8 εκατ. τεμάχια. 

Με ανεπαίσθητη άνοδο κινείται και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ αυτός της Mid Cap υποχωρεί κατά 0,98%.

Χαμηλότερα κατά 0,17% διαπραγματεύεται ο τραπεζικός δείκτης.   

Οι μετοχές των ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ και ΑΔΗΜΕ ενισχύονται κατά 2,23%, 2,04%, 1,84% και 1,69% αντίστοιχα, αντισταθμίζοντας έτσι την πτώση των Βιοχάλκο, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Quest και Lamda κατά -1,76%, -1,67%, -1,54%, -1,52% και -1,43% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Τουρισμός: Στα 20 δισ. ευρώ ο πήχυς για τα έσοδα της χρονιάς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News