Business & Finance Τρίτη 28/06/2022, 14:59
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με «σβηστές τις μηχανές» – Αναζητούνται οι επενδυτές 

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με «σβηστές τις μηχανές» – Αναζητούνται οι επενδυτές 

Με «σβηστές τις μηχανές» πορεύεται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η στοιχειώδης άνοδος που παρουσιάζει περισσότερο από τη φόρα της ήπιας ανόδου που κατέγραφε από το πρωί συντηρείται. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,15% ευρισκόμενος στις 821,96 μονάδες. Οι επενδυτές και σήμερα δηλώνουν απόντες από το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τζίρο να έχει διαμορφωθεί στα 19 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 6 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο +0,42%, ενώ ο Mid Cap υποχωρεί κατά 0,65%. Ο τραπεζικός δείκτης από τη μεριά του ενισχύεται κατά 0,62%, καθώς Alpha Bank (+1,68%), Πειραιώς (+1,33%) και Εθνική (+1,25%) βρίσκονται στα ανώτερα πατώματα του FTSE Large Cap. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της Mytilineos με άνοδο 2,43%, ενώ ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Lamda προσθέτουν 1,43%, 1,35% και 1,25% αντίστοιχα. 

Οι σημερινές πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ καθώς καταγράφουν απώλειες 2,91% και 2,81% αντίστοιχα, ενώ πλησίον του -2% διαπραγματεύεται η μετοχή της Quest και στο -1,68% βρίσκεται η μετοχή της Motor Oil. 

Η σημερινή εικόνα

Οι χαμηλοί τζίροι των τελευταίων συνεδριάσεων πλέον αρχίζουν και σκιαγραφούν μια αίσθηση της απαξίωσης από τους επενδυτές. 

Σαφώς τις κεφαλαιαγορές τις διακρίνει η αστάθεια και η μεταβλητότητα, δύο στοιχεία που όταν κάνουν την εμφάνισή τους λειτουργούν ως αποτρεπτικοί παράγοντες για τους επενδυτές. 

Ωστόσο αυτή η αθρόα αποχώρηση των επενδυτών από τη Λεωφόρο Αθηνών, το μόνο που καταφέρνει είναι η ελληνική αγορά με αργά και σταθερά βήματα να οπισθοχωρεί. Φυσικά η σημερινή άνοδος είναι αμελητέα σε σχέση με το σχεδόν -2,10% που έφερε το τετραήμερο πτωτικό σερί. 

Την Πέμπτη είναι η τελευταία συνεδρίαση για τον Ιούνιο, το β΄ τρίμηνο και το α΄ εξάμηνο για το 2022. Στην τελική ευθεία για να ολοκληρωθεί το πρώτο ήμισυ για την τρέχουσα χρονιά, αυτό που αναδύεται από τη Λεωφόρο Αθηνών δεν είναι άλλο από ένα αίσθημα έντονου προβληματισμού και το ερώτημα που πλανάται είναι ένα: που είναι οι επενδυτές. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News