Business & Finance Τρίτη 14/06/2022, 20:44
ΑΓΟΡΕΣ

Wells Fargo: Θέμα μηνός η απόλυτη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Wells Fargo: Θέμα μηνός η απόλυτη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Θέμα ενός μηνός είναι το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με τη Wells Fargo, καθώς το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των επιτοκίων και της ανάπτυξης της οικονομίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη πιέζει καθοδικά το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα. 

Εάν πράγματι υποχωρήσει, θα είναι η πρώτη φορά σε διάρκεια δύο δεκαετιών που το ευρώ θα υποχωρήσει στο επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία του παρέμεινε σήμερα στο 1,04 έναντι του δολαρίου, με το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί από την πτώση των τελευταίων τριών ημερών. 

Wells Fargo says the euro will hit parity within one month
  

Το νόμισμα άγγιξε χαμηλό πέντε ετών στα μέσα Μαίου, ενώ από τις αρχές του έτους έχει υποχωρήσει 8% έναντι του δολαρίου, καθώς η επιθετική νομισματική της Φέντεραλ Ριζέρβ έχει ωθήσει τα επιτόκια στις ΗΠΑ σε επίπεδα πολύ πιο υψηλά από τα αντίστοιχα στην Ευρώπη. Οι προβλέψεις της Wells Fargo λαμβάνουν χώρα την ώρα που αυξάνονται οι εκκλήσεις από οικονομολόγους για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την Φέντεραλ Ριζέρβ στην αυριανή της συνεδρίαση. 

Οι κινήσεις της Fed ασκούν έντονες πιέσεις στο ευρώ, επειδή η ΕΚΤ δεν είναι τόσο επιθετική, σημειώνει ο Έρικ Νέλσον, στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo. Eπιπλέον, ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο στην Ευρωζώνη. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Σταθερός παρέμεινε ο ρόλος του ευρώ στο διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον

Φ. Βιλερουά (ΕΚΤ): Το αδύναμο ευρώ κακός σύμμαχος στη «μάχη» με τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News