Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 20:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+

Με άνοδο συνέχισαν και σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή λίγο περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν δεν πρόκειται να επηρεάσει ιδιαίτερα την περιορισμένη παγκόσμια προσφορά αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού. 

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε χθες να ενισχύσει την παραγωγή του κατά 648.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έναντι των 432.000 βαρελιών στα οποία είχε αρχικά συμφωνήσει. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύεται 1,8% στα 119,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κυμαίνεται στα 118,79 δολάρια με άνοδο 1,65%.

Η τιμή αργού παρουσίασε κέρδη για έκτη διαδοχική εβδομάδα το τελευταίο πενθήμερο, εν μέσω της περιορισμένης προσφοράς στις ΗΠΑ, εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει φημολογίες για την επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές καυσίμων ή για φόρο επί των κερδών των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.  

Αναλυτές της Commerzbank σημειώνουν επίσης το ενδεχόμενο ο ΟΠΕΚ+ να προμηθεύσει τελικά την αγορά με μικρότερη ποσότητα πετρελαίου από αυτή που έχει συμφωνηθεί με αποτέλεσμα να μην έρθει ποτέ η προσδοκώμενη ανάσα στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, η προσφορά παραμένει ιδιαίτερα σφιχτή. Τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν ότι μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου κατά 5,1 εκατ. βαρέλια. Την ώρα που η ζήτηση αυξάνεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί κατά του Covid-19 στην Κίνα.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚ+: Κατά πόσο θα αποσυμφορήσει το ράλι των τιμών η αύξηση της παραγωγής;

Γυρίζει σελίδα ο ΟΠΕΚ+: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 50%

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News