Business & Finance Τρίτη 31/05/2022, 21:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δεν θα έχουν διάρκεια τα ράλι – Η αγορά θα πέσει κι άλλο

Wall Street: Δεν θα έχουν διάρκεια τα ράλι – Η αγορά θα πέσει κι άλλο

Αυξανόμενος αριθμός στρατηγικών αναλυτών της Wall Street θεωρεί την ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα «ψεύτικη» προτού ακολουθήσουν και νέες ρευστοποιήσεις, καθώς οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία και τον ρυθμό αύξησης των εταιρικών κερδών παραμένουν υψηλοί με τον πληθωρισμό στα ύψη. 

Αναλυτές από τράπεζες και επενδυτικούς οίκους, μεταξύ των οποίων Morgan Stanley, Bank of America Corp. και Oppenheimer & Co. αναμένουν περισσότερες απώλειες. 

Η πρόσφατη ανάκαμψη υποκινήθηκε από τις υπερβολικές ρευστοποιήσεις σε συνδυασμό με τις ελπίδες ότι η Fed ενδεχομένως να εξετάζει το ενδεχόμενο παύσης των επιτοκιακών αυξήσεων το Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των «αρκούδων» που συμβολίζουν τις καθοδικές τάσεις στη Wall Street. Θεωρεί ότι οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη παραμένουν υπερβολικά υψηλές και βλέπει τον S&P 500 να διαπραγματεύται κοντά στις 3.400 μονάδες έως τα μέσα Αυγούστου, οπότε θα ολοκληρωθεί η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, που σημαίνει πτώση 18% από το κλείσιμο της Παρασκευής.  

Morgan Stanley strategists see S&P 500 sinking 18% from current levels
  

Ο Τζόναθαν Κρίσνκι της BTIG πρεσβεύει επίσης ότι ο δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.400 έως 3.500  μονάδες, όμως προβλέπει ότι πριν φθάσει σε αυτό το επίπεδο, θα ανακάμψει στις 3.800 έως 4.250 μονάδες. 

Ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research, εξηγεί πώς ο S&P 500 κατέγραψε το πρόσφατο ράλι, καθώς η αναλογία τιμής/κέρδους με βάση τα προσδοκώμενα κέρδη 12μήνου κυμαινόταν στο 16,8, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου του 2020 και 1,1% χαμηλότερα από το μέσο όρο των τελευταίων δύο δεκαετιών. Ο ίδιος αμφιβάλει ιδιαίτερα για τη βιωσιμότητα αυτού του ράλι. 

At May's low, 17.2% of S&P 500 traded at a forward P/E in the single digits
  

Αυτό σημαίνει ότι ο S&P 500 βρίσκεται «πιο κοντά στο κατώτατο σημείο του παρά στο ανώτατο», σημειώνει ο Αρι Γουάλντ, επικεφαλής τεχνικών αναλύσεων της Oppenheimer.

relates to Wall Street Thinks Any Stock Market Rally Will Be Short-Lived
Πηγή: Oppenheimer & Co. Source: Oppenheimer & Co. 

Επιπλέον, η γενικότερη εξασθένηση της αγοράς μπορεί να προοιωνίζεται περαιτέρω πτώση για τις αμερικανικές μετοχές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς ολοένα και λιγότερες μετοχές καθοδηγούν τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε άνοδο. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Τα σημάδια ότι ο πληθωρισμός φτάνει σε υψηλά μπορεί να είναι θετικά για τις μετοχές

Γιατί η MSCI λέει ότι οι ρωσικές μετοχές είναι άχρηστες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News