Business & Finance Τρίτη 31/05/2022, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η επιστροφή στην ενεργό δράση δεν συνοδεύεται από κέρδη 

Wall Street: Η επιστροφή στην ενεργό δράση δεν συνοδεύεται από κέρδη 

Η επιστροφή στην ενεργό δράση της Wall Street κινείται σε διαφορετικό κλίμα σε σχέση με αυτό του τελευταίου διαστήματος, με το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την χθεσινή αργία για τη Μνήμη των Πεσόντων να κινείται πτωτικά. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,04%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 1,20%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,30%. 

Παρά το γεγονός ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα επικερδής για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εντούτοις ο Μάιος ολοκληρώνεται (απούσης της σημερινής συνεδρίασης), με τους Dow Jones και S&P 500 να καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 1% και τον Nasdaq να έχει απωλέσει περισσότερο του 2%. 

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επέστρεψαν σήμερα, καθώς είναι προγραμματισμένη αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί ο πληθωρισμός και πώς μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. 

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός συνέχισε απτόητος τις υψηλές του πτήσεις καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ μετά από αυτό του 7,4% του Απριλίου, στο 8,1%, υψηλότερα των εκτιμήσεων για ρυθμό 7,4%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή έτρεξαν με ρυθμό 0,8%.

Να σημειωθεί ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη καταγράφουν ιστορικό υψηλό ρεκόρ για έβδομο διαδοχικό μήνα. 

Στην άλλη πλευρά, οι ανακοινώσεις αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2022 των αμερικανικών εισηγμένων συνεχίζονται. 

Σήμερα μετά το πέρας της συνεδρίασης, δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους, οι Salesforce, HP και Victoria’s Secret.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News