Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 20:39
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: «Βλέπει» ώθηση στην αγορά cryptos

JP Morgan: «Βλέπει» ώθηση στην αγορά cryptos

«Σημαντική ανοδική ώθηση» δίνεται στο Bitcoin λόγω της διολίσθησης της αξίας του κάτω από τα 30.000 δολάρια, σύμφωνα με σχετικό σημείωμα της JP Morgan. Ειδικότερα, η τράπεζα έθεσε την τιμή στόχο του κρυπτονομίσματος στα 38.000 δολάρια και συνεπώς κατέληξε ότι έχει υποτιμηθεί κατά 28%.

«Η διόρθωση στην αγορά κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο μήνα, φαίνεται περισσότερο σαν μία κατάσταση αντίστοιχη με τον περασμένο Ιανουάριο/ Φεβρουάριο και προχωρώντας βλέπουμε upside (ανοδική ώθηση) για το Bitcoin και τις αγορές κρυπτονομισμάτων γενικά», δήλωσε o αναλυτής της JP Morgan, Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου.

Η στάση του Τζέιμι Ντάιμον

Η θετική εκτίμηση από την JP Morgan είναι αξιοσημείωτη, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον ήταν ανέκαθεν επιφυλακτικός απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Ενδεικτικά, έχει δηλώσει στο παρελθόν: «προσωπικά πιστεύω ότι το bitcoin δεν έχει αξία». Ο ίδιος βέβαια αναγνωρίζει πως πολλοί πελάτες του διαφωνούν.

«Δεν είμαι υποστηρικτής του bitcoin. Δεν με ενδιαφέρει το bitcoin», είχε δηλώσει πέρυσι. «Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες δείχνουν ενδιαφέρον και δεν λέω στους πελάτες τι να κάνουν», είχε σημειώσει.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, η JP Morgan ξεκίνησε δίνει σε ορισμένους πελάτες της πρόσβαση σε fund κρυπτονομισμάτων, παρότι ο Ντάιμον είχε προηγουμένως δηλώσει ότι το bitcoin δεν έχει καμία εγγενή αξία και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές θα επιβάλουν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Βαθαίνουν οι απώλειες στα cryptos: Κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin

Νταβός: To «παρών» δίνει η βιομηχανία crypto

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν «έχουν καμία αξία» – Χρειάζονται ρυθμιστικό πλαίσιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News