Business & Finance Πέμπτη 26/05/2022, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Βαθαίνουν οι απώλειες στα cryptos: Κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin

Βαθαίνουν οι απώλειες στα cryptos: Κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin

Η κατάρρευση του Terra συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το ταμπλό να βρίσκεται για άλλη μία μέρα στο κόκκινο.

Το Bitcoin αδυνατεί να ξεπεράσει τα 30.000 δολάρια, καταγράφοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,60%. Από το αποκορύφωμα του Νοεμβρίου, όποτε άγγιξε τα 69.000 δολάρια, έχει χάσει περισσότερο από το 50% της αξίας του, όσο οι επενδυτές ρευστοποιούν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Σε ημερήσια βάση, πολύ σημαντικότερες είναι οι απώλειες των μικρότερων κρυπτονομισμάτων, με το Ether για παράδειγμα να υποχωρεί κατά 4,69% το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Βέβαια, η ζήτηση για το Ethereum έχει υποχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Αντίθετα, πιο αιφνίδια είναι η πτώση μικρότερων σε αποτίμηση κρυπτονομισμάτων, όπως το Solana (-4,94%), το Avalache (-10,29%) και το Dogecoin (-3,94%).

Σύμφωνα με στοιχεία του Coin Market Cap, ολόκληρη η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει διαγράψει 2,08% από την αξία της το τελευταίο εικοσιτετράωρο και ανέρχεται συνολικά στο 1,24 τρισ. δολάρια.

Η κατάρρευση της αγοράς, η οποία πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση της Fed για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και κλιμακώθηκε με την διολίσθηση του Terra, δημιουργεί σε ορισμένους την πεποίθηση ότι η «χρυσή εποχή» των κρυπτονομισμάτων ήρθε στο τέλος της.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Παρόλα αυτά, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός υπήρξε ισχυρή παρουσία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ενώ ακούστηκαν και αρκετές απόψεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

Ενδεχομένως η πιο ηχηρή άποψη ήταν αυτή που εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: «Το Bitcoin μπορεί να αποκαλείται νόμισμα, αλλά δεν είναι χρήμα. Δεν αποτελεί σταθερή αποθήκευση αξίας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: To «παρών» δίνει η βιομηχανία crypto

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν «έχουν καμία αξία» – Χρειάζονται ρυθμιστικό πλαίσιο

Σκοτ Μάινερντ: Το bitcoin μπορεί να επιστρέψει ακόμη και στα 8.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News