Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 22:30
ΑΓΟΡΕΣ

Σκοτ Μάινερντ: Το bitcoin μπορεί να επιστρέψει ακόμη και στα 8.000 δολάρια

Σκοτ Μάινερντ: Το bitcoin μπορεί να επιστρέψει ακόμη και στα 8.000 δολάρια

Σε μία δραματική προειδοποίηση, ο επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim, Σκοτ Μάινερντ, δεν αποκλείει το bitcoin να διολισθήσει περαιτέρω και να υποχωρήσει ακόμη και στα 8.000 δολάρια από τα σημερινά του επίπεδα. 

Αυτό θα μπορούσε να σημάνει μία πτώση άνω του 70% από τα σημερινά επίπεδα άνω των 30.000 δολαρίων. 

«Όταν το βασικό κρυπτονόμισμα διασπά συνεχώς καθοδικά το φράγμα των 30.000 δολαρίων, τότε τα 8.000 δολάρια αποτελούν το κατώτατο σημείο, συνεπώς πιστεύω ότι υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο περιθώριο σε αυτή την πτώση, ειδικά με την Φέντεραλ Ριζέρβ να έχει γίνει τόσο πολύ επιθετική», δήλωσε ο Μάινερντ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. 

Από τη στιγμή που υποχώρησε κάτω από τα 30.000 δολάρια στις αρχές του μηνός, το bitcoin δυσκολεύθηκε να ενισχυθεί σημαντικά πάνω από το επίπεδο αυτό. Και έχει υποχωρήσει πολλές φορές κάτω από το φράγμα αυτό. 

Εάν η πρόβλεψη του Μάινερντ αποδειχθεί σωστή, τότε η «αιμμοραγία» στα κρυπτονομίσματα θα συνεχιστεί. Ήδη, έχουν εξανεμιστεί περισσότερο από τα 500 δισ.δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των cryptos τον τελευταίο μήνα. Το bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 24% μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες. 

Ο Μάινερντ ανέφερε επίσης ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι «σκουπίδια», όπως το bitcoin και το ethereum θα επιζήσουν.  

«Τα περισσότερα από τα νομίσματα αυτά δεν είναι νομίσματα, είναι απλά σκουπίδια», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση στην αγορά κρυπτονομισμάτων με την φούσκα του dotcom στις αρχές της δεκαετίας του 2000. 

«Δεν νομίζω ότι έχουμε ακόμη το σωστό πρωτότυπο για τα κρυπτονομίσματα», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι το νόμισμα πρέπει να αποθηκεύει αξία, να είναι μέσο ανταλλαγής και λογιστική μονάδα.

«Τίποτα από αυτά δεν περνάει, ούτε καν περνούν σε μία βάση», είπε. Ο Μάινερντ σημείωσε ακόμη ότι νέες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να το αλλάξουν και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για συναλλαγές και να είναι σίγουροι ότι θα διατηρήσουν την αξία τους.

Τα σχόλια του Μάινερντ λαμβάνουν χώρα λίγες μόλις ημέρες αφότου η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν «έχουν καμία αξία» – Χρειάζονται ρυθμιστικό πλαίσιο

O ιδρυτής του FTX: Το bitcoin δεν έχει μέλλον ως δίκτυο πληρωμών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News