Κόσμος Τρίτη 24/05/2022, 18:50
ΚΟΣΜΟΣ

Νταβός: To «παρών» δίνει η βιομηχανία crypto

Νταβός: To «παρών» δίνει η βιομηχανία crypto

Παρά την πρόσφατη κατάρρευση στα κρυπτονομίσματα, η οποία «έσβησε» από την αγορά δισεκατομμύρια δολάρια, η παρουσία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είναι ισχυρότατη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Ειδικότερα, στην Promenade, το κεντρικό σημείο του Νταβός όπου επιχειρήσεις και κυβερνήσεις διαχειρίζονται τα καταστήματα και τα μπαρ κατά την διάρκεια του Φόρουμ, κυριαρχούν εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι οι εταιρείες crypto διαχειρίζονται περίπου το 60% των χώρων στην Promenade, σύμφωνα με τον Fernando Verboonen, συνιδρυτή της πλατφόρμας NFT RollApp.

Μάλιστα, την Κυριακή η εταιρεία Tether, η οποία βρίσκεται πίσω από το stablecoin USTD, έστησε περίπτερο, από όπου έδινε δωρεάν πίτσα για τον εορτασμό της Ημέρας Bitcoin Pizza. Ειδικότερα, στις 22 Μαΐου του 2010, ένας προγραμματιστής αγόρασε πίτσα χρησιμοποιώντας bitcoin και φέρεται να είναι η πρώτη συναλλαγή που έγινε με το κρυπτονόμισμα. Η κοινότητα του crypto γιορτάζει κάθε χρόνο αυτή την ημέρα.

Νταβός: To «παρών» δίνει η βιομηχανία crypto-1

φωτ. Reuters

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων συζητήθηκε βέβαια και κατά την διάρκεια των πάνελ στο Νταβός. 

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έδωσαν το «παρών» στο Νταβός παρά τις σαρωτικές απώλειες που κατέγραψε η αγορά κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο μήνα, λόγω της αύξησης των επιτοκίων από την Fed, των ανησυχιών περί ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία και της κατάρρευσης της αξίας του terraUSD, που προκάλεσε τριγμούς σε ολόκληρη την αγορά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, CoinDesk

Διαβάστε επίσης:

Σκοτ Μάινερντ: Το bitcoin μπορεί να επιστρέψει ακόμη και στα 8.000 δολάρια

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν «έχουν καμία αξία» – Χρειάζονται ρυθμιστικό πλαίσιο

Αδυνατεί να πιάσει τα 30.000 δολάρια το Bitcoin: Πώς μπορεί να επηρεάσει τις αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News