Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυναμική ανάκαμψη – Με κέρδη 2% Dow και S&P 500

Wall Street: Δυναμική ανάκαμψη – Με κέρδη 2% Dow και S&P 500

Σε δυναμική άνοδο γύρισε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αγοράσουν ονόματα που είχαν υποστεί μεγάλες απώλειες τις τελευταίες ημέρες, όπως αυτές των τραπεζών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 618,34 μονάδες ή περίπου 2%, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,9%, περιορίζοντας τις απώλειές του αφότου εισήλθε για λίγο σε bear market στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,6%. 

Απομένει να διαπιστωθεί πόσο οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες θα καταφέρουν να κρατήσουν τα κέρδη τους, εκτιμούν αναλυτές. 

«Με τόσες μετοχές να έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τις αρχές του έτους έως σήμερα, δεν με εκπλήσσουν κάποια σύντομα διαλείμματα ανόδου. Ωστόσο, με τόσες πολλές προκλήσεις, όπως πληθωρισμός, αυξανόμενα επιτόκια και γεωπολιτικά γεγονότα, όσο πλησιάζουμε το καλοκαίρι, οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν συνέχιση της μεταβλητότητας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», σημειώνει ο Γουέιν Γουίκερ, επικεφαλής επενδύσεων της MissionSquare Retirement. 

Η μετοχή της JPMorgan ενισχύθηκε 6,2%, από τη στιγμή που η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στους στόχους της νωρίτερα απ΄ότι είχε προγραμματίσει χάρη στα αυξανόμενα επιτόκια. Άνοδο 6% σημείωσε η Citi, καθώς και οι ομολογιακές αποδόσεις στα αμερικανικά 10ετή αυξήθηκαν επτά μονάδες βάσης, ενώ περισσότερο από 5% ενισχύθηκαν και οι μετοχές των Wells Fargo και Bank of America. Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών σημείωσε άνοδο περίπου 6%.

Οι Ross Stores και TJX συγκαταλέγονται στους μεγάλους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης, με κέρδη 9,6% και 4,2% αντίστοιχα. 

Το επενδυτικό κλίμα βρήκε επίσης στήριγμα από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι εξετάζει μείωση των δασμών σε κάποια προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. «Δεν επιβάλαμε κανέναν από αυτούς τους δασμούς. Επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο Μπάιντεν. 

O S&P 500 απέχει μόλις 17,5% από το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου, ενώ ο Dow Jones υποχωρεί 13,7%. Ο Nasdaq βρίσκεται ήδη σε bear market, με πτώση 28,8% από το επίπεδο ρεκόρ. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News