Business & Finance Παρασκευή 20/05/2022, 21:20
ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones: Στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί εδώ και έναν αιώνα

Dow Jones: Στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί εδώ και έναν αιώνα

Το sell off έχει οδηγήσει τον Dow Jones στο δρόμο για το πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί σε διάρκεια ενός περίπου αιώνα. 

Αφού άνοιξε με άνοδο τη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones γύρισε στο «κόκκινο» χάνοντας περίπου 500 μονάδες βάσης. Από την αρχή της εβδομάδας μέχρι αυτή τη στιγμή καταγράφει απώλειες περίπου 4%. Εάν ο Dow ολοκληρώσει τελικά τη συνεδρίαση με αυτές τις απώλειες, τότε θα εισέλθει σε πτώση για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί από το 1923, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet. 

Aυτό το παρατεταμένο σερί αντικατοπτρίζει το αρνητικό κλίμα στη Wall Street καθώς οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα νευρικοί παρακολουθώντας τον πληθωρισμό να αυξάνεται με αμείωτο ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα ανησυχούν ότι η πιο επιθετική νομισματική πολιτική της Fed θα πλήξει την οικονομία και θα την οδηγήσει σε ύφεση. 

Ο S&P 500 βρίσκεται καθ΄οδόν για απώλειες για έβδομη διαδοχική εβδομάδα, στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί από το Μάρτιο του 2001, σύμφωνα με τη Bespoke Investment Group. 

«Από τον πληθωρισμό έως την επιθετική Fed, τον πόλεμο, τα προβλήματα στην προσφορά, την Κίνα με τα lockdowns και την επιβραδυνόμενη οικονομία, όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν κάμψει το επενδυτικό κλίμα. Εάν τα στοιχεία γίνουν θετικά, τότε είναι πιθανόν να δούμε μία εντυπωσιακή ανάκαμψη», αναφέρει ο Ράιαν Ντέτρικ της LPL Financial. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Σε bear market και επισήμως ο S&P 500

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News